Фотографии от разрушенията в градовете Чернигов, Буча, Харков  и Мариупол,

...
Фотографии от разрушенията в градовете Чернигов, Буча, Харков  и Мариупол,
Коментари Харесай

Фотографии от разрушенията в градовете Чернигов, Буча, Харков и Мариупол, заснети от украински граждани, представя в парламента изложбата „СТОП на войната в Украйна“

Фотографии от разрушенията в градовете Чернигов, Буча, Харков  и Мариупол, снимани от украински жители, показва в Народното събрание изложбата „ СТОП на войната в Украйна “.

Експозицията беше открита от заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов в наличието на министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба.

Изложбата е проведена от посолството на Украйна в България и народния представител от парламентарната група на „ Демократична България “ Елисавета Белобрадова. На откриването й участваха представители на дипломатическия корпус, на изпълнителната власт, на неправителствени организации, общественици и публицисти.

Заместник-председателят на Народно заседание Атанас Атанасов поздрави уредниците за самодейността и означи, че през вчерашния ден украинският външен министър е имал съдържателни диалози в българския парламент. България е съпричастна с украинския народ и ще продължи, съгласно опциите си, да го поддържа в отбрана на националния суверенитет на Украйна, акцентира Атанас Атанасов. Украйна, воювайки за своята териториална целокупност, за своя суверенитет, води война за свободата и демокрацията на свободния свят, добави той.

Фотосите от днешната галерия нямат потребност от думи, както няма опция и мотото „ СТОП на войната в Украйна “, съобщи заместник-председателят на Народното събрание. Ние като представители на Демократична България ще се борим по тази причина българската страна да направи всичко належащо в поддръжка на справедливата идея на украинския народ, добави Атанас Атанасов.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба изрази вяра фотосите от изложбата да оказват помощ на някои политици – освен в Народното събрание, само че и в държавното управление, откакто видят лицата на войната, да се опитат да си показват какво претърпяват тези хора сега и да вземат вярното решение.

Председателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров изрази цялостна поддръжка от името на парламентарната група и обединението за Украйна и уточни, че страната може да разчита на тяхната съпричастност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР